Adjossi

Hij nam het leven zoals het kwam. Was een harde werker en hij was er altijd voor zijn vrouw Trijn. Zijn Trijn. 56 Jaar zijn ze samen geweest. En oh, wat was hij gek met haar.

Ze konden soms niet altijd met elkaar, maar vaker konden ze niet zonder elkaar. Leef en geniet. Dat was zijn motto. Door de week werkte hij hard in zijn eigen afbouwbedrijf. Maar in het weekend was het tijd om te ontspannen. Hij had meerdere stamkroegen en veel, heel veel vrienden. Wat hij bezat, dat deelde hij. Hij deelde zijn liefde, zijn geld, zijn humor. En iedereen genoot mee van zijn aanwezigheid. Want waar hij was, daar was het altijd gezellig.

Aan het einde van de avond wist hij altijd wel een microfoon te bemachtigen. “Adjossi” van Max Nijman was een van zijn lijfliederen. Of “If i said you have a beautiful body…” Hij zong op zijn beste Engels en met zijn beste stem. Of hij liet dit nummer draaien en ging dansen met zijn Trijn.

In 2014 kwam het slechte nieuws. Maar hij wilde zijn leven er niet door laten verpesten. Natuurlijk, hij volgde alle behandelingen die noodzakelijk waren om maar zo lang mogelijk bij zijn Trijn te kunnen zijn. En ook zijn twee dochters, kleinkinderen en vrienden wilden hij ook nog lang niet verlaten. Dus om de ziekenhuisbezoeken heen bleef hij het middelpunt van gezelligheid. Zo goed als zijn lichaam het aankon bleef hij de levensgenieter. Zo was hij ten voeten uit. Niet opgeven.

Zijn laatste dagen kwamen snel dichterbij. Deze sterke man moest opgeven. Maar eerst wilde hij nog 70 jaar worden. En dat lukte. Het was op deze laatste verjaardag nog gezellig. Nog steeds vond hij dat hij mooi kon zingen. En iedereen was op zijn laatste feest. Een dag later was zijn zus jarig. Ook geen dag om te sterven, vond hij. Twee dagen na zijn verjaardag liet hij de dokter komen. In een huis vol liefde hij heeft afscheid genomen van zijn dochters, schoonzonen, kleinkinderen en zijn Trijn, die altijd zijn Trijn zal blijven.

De uitvaart was groot. Al zijn vrienden waren er. En dat waren er veel. En na het afscheid vierde iedereen die hem liefhad het leven met een borrel. Proost! Als er na dit leven hierboven echt iets is, dan zijn ze daar vast blij met de komst van Piet. Hij zal het er zeker gezellig maken.

Adjossi Piet!