Dag lief broertje Bo

En dan staat alles ineens helemaal stil. Het leven in haar buik blijkt geen levenswaardig leven te worden. Het lot besliste anders en tijdens een controle bleek er iets helemaal mis te zijn.
Heel veel mis. Te veel mis. Er moet een keuze gemaakt worden, ze moeten een beslissing nemen. Het is een jongetje. Het is hun zoontje, zijn kleine broertje… Het is Bo.

Moeilijkste beslissing

Het de moeilijkste beslissing die ouders moeten nemen. Met veel verdriet hebben ze
ervoor gekozen om het leed zelf te dragen. Leed, dat Bo bij de geboorte gehad zou hebben. Als hij de geboorte al ging halen. Een zware, maar respectvolle keuze. Zelf het leed dragen, zelf de pijn voelen… Wat ontzettend moeilijk.

Een zwangerschap die afgebroken moet worden. Een baby die niet zijn stempel op deze aarde mag zetten. Geen broertje die spelen mag met zijn grote broer. Samen namen ze afscheid van het jongetje in haar buik.

Blauwe vlinder

Na de geboorte hebben de ouders en grote broer nog een keer dag gezegd tegen Bo. Er werden voet- en hand afdrukjes gemaakt. Daarna hebben we hem samen naar het crematorium gebracht. Om hem op een later moment weer thuis te brengen. Bo…. In een prachtige urn, een blauwe vlinder.

Bo zou in deze periode geboren worden. En nu is het bijna voorjaar. Tijd voor vlinders. Ik hoop dat er dit voorjaar veel blauwe vlinders zullen vliegen. Dag Bo. Dag klein broertje.